Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dışişleri Bakan Yardımcısı Duran, Burkina Faso Dışişleri Bakanı Traore ile görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Burkina Faso Dışişleri Bakanı Karamoko Jean-Marie Traore ile bir araya geldi. İki ülke arasında siyasi istişare mekanizması ve protokol iş birliği alanlarında mutabakat sağlandı. Güçlü iş birliği için çaba sarf edileceği belirtildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Burkina Faso Dışişleri Bakanı Karamoko

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Burkina Faso’yu ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Karamoko Jean-Marie Traore ile bir araya geldi. İki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları arasında siyasi istişareler için bir mekanizma oluşturulması ve protokol işbirliği alanlarında iki mutabakat metni imzalandı.

Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, 13-14 Mayıs tarihlerinde Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Burkina Faso Başbakanı Jean Emmanuel Ouedraogo tarafından kabul edilen Bakan Yardımcısı Duran, ayrıca Dışişleri Bakanı Karamoko Jean-Marie Traore ile bir araya geldi. Görüşmelerde, terörle mücadele başta olmak üzere Sahel bölgesinde ve Burkina Faso’daki gelişmeler, ikili ilişkiler ve iş birliği konuları ele alındı.

Burkina Faso Başbakanı Ouedraogo, görüşmede her iki ülkenin ilişkilerini güçlendirmeye yönelik kararlılıklarının altını çizdi. Dışişleri Bakanı Traore ise Türkiye’nin kara gün dostu olduğunu vurgulayarak, ülkesinin terörle mücadele ettiği zor bir dönemde Türkiye’nin destek sağladığını belirtti. İki ülke arasındaki iş birliğinin daha da artırılması ve derinleştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Bu ziyaret çerçevesinde, Dışişleri Bakanlıkları arasında “Protokol Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Metni” ve “Siyasi İstişare Mekanizması Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. Siyasi istişarelerin tüm yönleriyle ele alınacağı bir toplantının bu yıl içinde Ankara’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Bakan Yardımcısı Duran, ziyaret sırasında Uluslararası Maarif Okulu’nu ziyaret etti ve Burkina Faso’daki Türk toplumu ile iş insanlarıyla bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile devam eden müzakerelere ilişkin
Sıradaki Haber Pezeşkiyan: “Balistik füzelerle ilgili hiçbir müzakere yapılmadı ve yapılmayacak da”