Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki bir arazi anlaşmazlığından kaynaklanan silahlı saldırı sonucunda sürücü olay yerinde hayatını kaybetmiş ve eşi ağır yaralanmıştır. Bu trajik olayla ilgili baba, iki oğlu ve damatları gözaltına alınmıştır.
Dün Çukurdere Mahallesi’nde meydana gelen hadisede, tarlasından evine dönen Hüseyin Şenol isimli sürücü, 16 SLP 06 plakalı hafif ticari aracına yapılan silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir. Eşi ise ağır yaralı olarak kurtulmuştur. Araç, saldırı sonrasında yolun kenarına devrilmişti.
Olayın ardından Jandarma ekipleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatmıştır. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), saldırıyla bağlantılı olarak baba Z.Ş. (59), oğullarından M.Ş. (30) ve S.Ş. (27) ile damatları M.Y’yi (40) gözaltına almıştır.
Gözaltına alınan şahısların, saldırıya maruz kalan araçtaki kişilerle arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli oldukları belirlenmiştir. Şüphelilerin işlemleri halen devam etmektedir.
