Yerköy’de Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği İl Temsilcisi Fahri Genç, görev yeri değişen Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşgun’a veda ziyaretinde bulundu. Ziyarete gönüllü hayvansever İsmail Erciyes de eşlik etti.
Ziyaret kapsamında, doğa ve hayvan haklarına duyarlı yaklaşımı nedeniyle Kaymakam Coşgun’a bir teşekkür plaketi takdim edildi. Genç, dernek adına yaptığı konuşmada, Kaymakam Coşgun’un görev süresi boyunca sokakta yaşayan canlılara yönelik duyarlılığıyla örnek bir kamu yöneticisi profili çizdiğini ifade etti.

Fahri Genç ayrıca, “Aralıklı olarak Yozgat İl Özel İdaresi ve Yerköy Kaymakamlığı tarafından sokakta yaşayan canlara mama desteği sağlandı. Bu destekler hem biz gönüllüleri hem de sahipsiz hayvanları yaşamsal olarak büyük ölçüde rahatlattı,” diyerek kamu kurumlarına teşekkür etti.
Kaymakam Muharrem Coşgun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hayvan hakları konusunda duyarlılık gösteren tüm sivil toplum gönüllülerine teşekkür ediyorum. Doğaya ve canlılara saygı, bir toplumun vicdan aynasıdır,” ifadelerini kullandı.
