DSİ 12. Bölge Müdürlüğü 2025 Sürekli İşçi Alımı Kura Süreci Başlıyor
DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından 2025 yılı kapsamında yapılacak 48 sürekli işçi alımı için noter kura süreci başlıyor. Kayseri merkezli Bölge Müdürlüğü; Kayseri, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir illerinde görevlendirilmek üzere farklı kadrolarda personel istihdam edecek.
Başvurular daha önce İŞKUR üzerinden alınmış, evrak kontrolleri tamamlanmış ve kura listeleri oluşturulmuştu. Kura çekimi 2 Mart 2026 Pazartesi günü Kayseri’de noter huzurunda gerçekleştirilecek.
Yozgat’a Kaç İşçi Alınacak?
DSİ 12. Bölge Müdürlüğü’nün ilanına göre Yozgat için toplam 10 sürekli işçi alımı yapılacak.
Yozgat Kadro Dağılımı
| Kadro | Alınacak Kişi Sayısı |
|---|---|
| İnşaat Teknisyeni | 1 |
| Aşçı Yardımcısı | 1 |
| Sürveyan (İnşaat Sürveyanı) | 3 |
| Düz İşçi (Beden İşçisi – Genel) | 4 |
| Ekskavatör Operatörü (Sınavlı) | 1 |
| Toplam | 10 Kişi |
Diğer İller Özet Bilgisi
Toplam 48 kişilik alımın büyük kısmı Kayseri’ye yapılacak. Kırşehir ve Nevşehir için de belirli kadrolar bulunuyor.
-
Kayseri: En fazla personel alımı yapılacak il. Teknik kadrolar, şoför, bakımcı, usta yardımcıları ve operatör kadroları ağırlıkta.
-
Kırşehir: Sürveyan, düz işçi ve akaryakıtçı kadroları bulunuyor.
-
Nevşehir: Sürveyan ve topoğraf kadrolarında alım yapılacak.
Bazı kadrolara ise başvuru olmadığı için kura listesi oluşmadı.
Kura Çekimi Ne Zaman?
Noter huzurunda yapılacak kura:
📍 Yer: DSİ 12. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu – Kocasinan / Kayseri
📅 Tarih: 2 Mart 2026 Pazartesi
🕙 Saat: 10.00
Kura çekimi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.
Süreç Nasıl İşleyecek?
-
Doğrudan kura yöntemiyle alınacak 46 kadro için, ilan edilen kişi sayısı kadar asıl, bunun 4 katı kadar yedek aday belirlenecek.
-
Ekskavatör ve Yükleyici Operatörü kadroları için kura sonrası yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak.
-
Kura listesine itiraz edecek adaylar 23-25 Şubat 2026 tarihleri arasında şahsen başvuru yapabilecek.
DSİ işçi alımı ile ilgili tüm duyurular yalnızca resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Bu duyuru tebligat niteliği taşıyor.
DSİ Yozgat İşçi Alımı
Yozgat’ta kamu kurumunda sürekli işçi olmak isteyen adaylar için süreç artık kura aşamasına geldi. 10 kişilik kontenjan için heyecan 2 Mart’ta sona erecek.
