Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Tezveren Sultan Türbesi’ne, kontrolden çıkan bir otomobilin çarptığı bildirildi. Benzer olayların sık sık yaşandığı türbenin çevresinde, meydana gelen kazadan dolayı hasar meydana geldi.
Kaza, gece saat 03:00 sularında Altındağ ilçesinde bulunan Talatpaşa Bulvarı’ndaki Tezveren Sultan Türbesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsü kontrolü kaybettiği 34 PDE 213 plakalı otomobil, türbeye çarpıp durabildi. Kazanın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, türbeyi çevreleyen demir korkuluklar, beton bariyerler ve çarpan araçta hasar oluştu.
Bu türbede daha önce de benzer kaza vakaları yaşanmıştı ve yetkililer, olayla ilgili inceleme başlattı.
Kaza ile ilgili konuşan Tolga Kurt: “Kaza sabaha karşı meydana geldi. Araçta 2 kız 2 erkek bulunuyormuş ve alkollü değillermiş. Sürücü, muhtemelen türbeyi yol zannetmiş olacak ki kaza gerçekleşmiş. Sonrasında çekici çağrıldı ve araç kaldırıldı. Gece olması nedeniyle sürücünün türbeyi görmemesi muhtemel. Bu bölgede daha önce de benzer kazalar olmuştu. Burada bir evliya yatıyor. Alkollü veya hızlı sürücülerin sevilmediğini gösteriyor gibi. Ayrıca uyarı ışıkları olmadığı için sürücüler hızla ilerliyor ve türbeyi göremiyorlar.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Türbede hasar oluştuğu ve önündeki taşların aracın içeriye girmesini engellediği belirtildi. Demir korkuluklar ve öndeki taşlar zarar görmüş durumda.
