Burdur’da polis tarafından durdurulan bir araçta, sürücünün ehliyetinin geçerlilik süresinin dolduğu belirlendi. Sürücü, ceza almamak için direnerek polislere tehditler savundu ve “Ben Danimarka’dan 2 milyon krom getirdim. Biz Türkiye’ye para getiriyoruz” şeklinde konuştu. Sürücüye 7 bin 437 lira idari para cezası uygulanırken araç da otoparka çekildi.
Olay, gece saatlerinde Isparta-Burdur karayolunda gerçekleşti. Polis ekipleri, rutin kontroller sırasında durdurulan 64 AEN 398 plakalı aracın sürücüsünün ehliyetinin süresinin dolmuş olduğunu tespit etti. Araç sürücüsü İ.E., Danimarka’da yaşadığını iddia ederek durumu farkında olmadığını belirtti. Kendisinin Antalya Havalimanı’ndan çocuklarını alacağını söyleyen sürücü, ceza almamak için uzun süre uğraştı ve ardından polislere zor anlar yaşattı. Sürücü, “Araba sizde kalsın. Ülkenize geliyorum da biz nelerle karşılaşıyoruz. Ben Danimarka’dan 2 milyon krom getirdim. Biz Türkiye’ye para getiriyoruz” dedi.
Sürücü, ceza tutanağını imzalamayarak polislere tehditler savundu. Polisler, sürücüye 7 bin 437 lira idari para cezası uygulayarak aracı otoparka çektiler.
