Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elazığ’da kaçak yapılara 5 milyon 777 bin lira ceza ve yıkım kararı

Elazığ Valiliği, Merkez Gölardı Köyü’ndeki mera alanlarının işgali ve kaçak

Elazığ Valiliği, Merkez Gölardı Köyü’ndeki mera alanlarının işgali ve kaçak yapılaşma konusunda yapılan incelemeler sonucunda, tespit edilen kaçak yapılar için toplamda 5 milyon 777 bin 134 lira idari para cezası uygulandığını ve ruhsatlandırılmayan tüm yapılar için yıkım kararı alındığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, basında yer alan Merkez Gölardı Köyü mera alanlarının işgal edildiğine dair haberler üzerine Elazığ Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bir basın bildirisi yayımladı. Valilik talimatıyla bölgede detaylı incelemeler yapıldı ve Gölardı Köyü’nde 2013-2026 yılları arasında 88 parsel hakkında işlem yapıldığı belirlendi. Mera, yol ve köy ortak kullanım alanlarına müdahale eden kişilere karşı idari işlemler uygulandı ve suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılında tespit edilen kaçak yapılar için toplam 5 milyon 777 bin 134,52 TL idari para cezası kesildi.

Yapılan açıklamada, devletin kamu taşınmazlarının korunması konusunda kararlılıkla devam edileceği vurgulandı. Kaçak yapılarla mücadelede taviz verilmeyeceği belirtilerek, kaçak yapıların yıkım kararının alındığı ve yapı sahiplerine ruhsat almaları için bir aylık süre verildiği aktarıldı. Ayrıca, köy muhtarlarından kaçak yapılar ve kamu taşınmazlarına yapılan müdahaleleri güvenlik birimlerine veya Valiliğe bildirmeleri istendi.

Bir usta, Bursa İnegöl’de devam eden bir inşaat alanında elektrik
Sıradaki Haber Elektrik akımına kapılıp inşaattan düşerek öldü