Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emine Erdoğan, New York’ta “Anadoludakiler: Kapıların Ardındaki Hazineler” programında konuştu

Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu vesilesiyle lider eşlerini “Anadoludakiler: Kapıların Ardındaki Hazineler” programında ağırlayarak, Anadolu’nun binlerce yıllık kültürel mirasını tanıttı. Çeşitli ülkelerden lider eşleri Anadolu’nun zenginliklerini sergi ve etkinliklerle keşfetti. Emine Erdoğan, küreselleşmenin yerel kültürleri tehdit ettiğine dikkat çekerek, kültürel mirasın korunmasının önemine vurgu yaptı.

Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu vesilesiyle lider eşlerini "Anadoludakiler: Kapıların

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi olarak görev yapmaktadır. Emine Erdoğan, Anadolu’nun yaşamının sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gösteren önemli bir örnek olduğunu belirtti. Anadolu’nun binlerce yıllık birikimine vurgu yaparak, Anadolu’nun kapılarının bereket, birikim ve beceri dolu olduğunu ifade etti.

Emine Erdoğan, BM 80. Genel Kurulu’na katılan devlet ve hükümet başkanlarının eşlerini “Anadoludakiler: Kapıların Ardındaki Hazineler” programında Türkevi’nde ağırladı. Program, Anadolu’nun kültürel mirasını tanıtmayı amaçlayan “Anadoludakiler” projesi kapsamında düzenlendi. Katılımcılar arasında pek çok ülkenin devlet başkanlarının eşleri, bakanlar ve uluslararası kuruluşların temsilcileri yer aldı.

Lider eşleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan sergiyi gezip, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür birikimini gözlemledi. Sergide geleneksel kumaşlar, el yapımı kilimler, takılar, çini örnekleri ve diğer kültürel ürünler sergilendi. Konuklar, Anadolu’nun üretim kültürünü temsil eden farklı temalardaki alanları dolaşarak Anadolu’nun hikayesine tanıklık ettiler.

Emine Erdoğan, Anadolu’nun sürdürülebilir kalkınma hedeflerine nasıl ışık tutabileceğini vurgulayarak, Anadolu mutfağının sıfır atık yaşam modeline bir örnek olduğunu belirtti. Ayrıca, küreselleşmenin yerel kültürleri tehdit ettiğine dikkat çekti ve çeşitliliğin zenginlik olduğunu vurgulayarak kültürel mirasın korunmasının önemine değindi.

Emine Erdoğan, lider eşlerine Anadolu’nun lezzetlerini tattırdıktan sonra “Anadoludakiler” projesi hakkında bilgi verdi. Proje, yerel ürünlerin potansiyelini artırmayı, üretici-girişimci-tüketici zincirini güçlendirmeyi ve sürdürülebilir bir pazar oluşturmayı hedefliyor. Toprağın bereketi, mutfağın birikimi ve ellerin becerisi olarak üç kategoride yer alan projede, yöresel ürünlerin sergilenmesi ve sürdürülebilir bir ekonomik modelin oluşturulması öngörülüyor.

Rusya’da, Ukrayna’daki savaşa karşı çıkan Yabloko Partisi Lider Yardımcısı Maxim
Sıradaki Haber Rusya’da gözaltındaki savaş karşıtı siyasetçiye 7 yıl hapis cezası