Kocaeli’de bir kadını öldürmek ve oğlunu yaralamak suçlamalarıyla yargılanan sanık, suçlamaları reddederek, kendisini tanrı tarafından gönderildiğini iddia etti. “Mehdi” olduğunu söyleyen sanık, devlet büyüklerinin de bunu bildiğini iddia etti. Cumhuriyet savcısı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
Olay, 27 Temmuz 2024 tarihinde Gölcük ilçesinde meydana geldi. Eski eşinin evine giden sanık, eski eşi Sözen Tutci’ye tabancayla ateş açtı ve kadını öldürdü, oğlu Vedat Y.’yi ise yaraladı. Hastaneye kaldırılan Vedat Y., tedavisinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sanık Mustafa Y. ise yaklaşık 1 ay hastanede tedavi gördükten sonra tutuklandı.
Sanık hakkında, eski eşine karşı cinayet ve diğer suçlamalardan dava açıldı. Mahkeme, sanığın suçunu tasarlayarak işlediğine karar verdi. Sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Olayla ilgili olarak sanık ve oğlu hakkında ayrı ayrı dava açıldı.
Sanık, duruşmada “Mehdi” olduğunu iddia ederken, akıl sağlığı raporu için gözlem altında tutulmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, sanığın durumunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.
