Mersin’de yer alan bir kafede, eski ilişkilerden hatıra kalmış hediyeler açık artırmayla satışa sunuldu. 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla eğlenceli bir konsept olan ‘eski sevgili standı’ kapsamında; kitap, kolye, ekmek yapma makinesi ve kol düğmesi gibi çeşitli ürünler alıcılara sunuldu.
Güvenevler Mahallesi’nde farklı etkinlikler düzenleyen bir kafede, müşterilerin eski sevgililerinden kalan hediyeleri satabilmesi için açık artırma öncesinde kayıt yaptırması gerekiyordu. Ürüne fiyat belirleyen katılımcılar, açık artırmanın başlamasıyla birlikte ürünlerini tek tek satışa sundu. Bu süreçte, eğlenceli anlar da yaşandı. Örneğin, 1 kuruşa satışa çıkartılan bir kitabın fiyatı, 125 lira seviyelerine kadar yükseldi. Hem hediye sahipleri hem de açık artırmaya iştirak edenler, etkinlik boyunca keyifli anlar yaşadı.
Kafenin işletmecilerinden Delal Dalgıç, kafenin sunduğu hizmetlerin yanı sıra, etkinliklerin eğlenceli bir yanının bulunduğunu vurguladı. Dalgıç, “Herkesin evinde biriktirdiği kullanmadığı eşyalar var, biz de ‘atsan atılmaz, satsan satılır’ diyerek bu projeye başladık. Beklentimizin ötesinde bir ilgiyle karşılaştık ve oldukça eğlendik,” şeklinde konuştu.
Açık artırmaya katılanlardan Başak Dolunay ise, getirdiği kitabın değerinin yalnızca 5 kuruş olduğunu belirterek, bu deneyimin ilerde torunlarına anlatacağı güzel bir anı olacağını ifade etti.
