Eskişehir’deki orman yangınında şehit düşen Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüsü Alperen Özcan’ın babası Yusuf Özcan, oğlunun amacının her zaman insanlara yardım etmek olduğunu belirterek, “Hayalim hep insanlara yardımcı olmaktı. Subay olmayı düşünmüştü ancak tehlikeli bulduğumuz için buna izin vermedik. O, 7 yıldır AKUT gönüllüsüydü” dedi.
Seyitgazi ilçesinde orman yangınını söndürmeye çalışırken 21 yaşında şehit olan Alperen Özcan’ın Ankara Sincan’daki evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Baba Yusuf Özcan, taziyeleri kabul ederken, oğlunun asıl hayalinin insanlara yardım etmek olduğunu dile getirdi. Son anlarını paylaşan baba Özcan, şu şekilde konuştu:
“Alperen için anlatılacak çok şey var. Uzun bir süredir AKUT gönüllüsüydü. Başlangıçta istememesine rağmen orada görev almayı çok istiyordu. Her seferinde çağrıldığında hemen gitmeye hazırdı. Deprem zamanlarında dahi görev alıyordu. Yangına müdahale edeceği gün toplanma merkezine ben götürdüm. ‘Baba, beni bırakır mısın?’ diye sormuştu. Gitmesini istemedim, fakat kendisi orada olmak istediğini belirtti. ‘Beni götürmezsen taksiyle gideceğim’ dedi. İçimizde tuhaf bir his vardı, neredeyse olacakları sezebiliyorduk. Yangının büyük olduğunu, elleriyle müdahale edemeyeceklerini ve neden gittiklerini sordum. ‘Köyü boşaltmak ve hayvanları kurtarmak için gidiyoruz baba. Yangına karışmayacağız, yardım edeceğiz’ dedi. Ertesi gün bir mesaj atmış, bir bölgedeki yangının kontrol altına alındığını yazmış. O gün sonrası bir daha kendisiyle iletişim kuramadım.”
“Subay olmayı istedi, tehlikeli olduğunu düşündüğümüz için kabul etmedik” şeklinde kaybettiği oğlunun askerlik hayalinden bahseden Özcan, “Oğlum üniversite öğrencisiydi, İngilizce Tarih bölümünde okuyordu. Başlangıçta tarih okumasını istemedik ama o istedi. Tarihe karşı büyük bir ilgisi vardı. Alperen, kendisine kızıldığında bile gülerek cevap verirdi. Oldukça sosyal biriydi. Amacı her zaman insanlara yardım etmekti. Subay olmak istedi, fakat tehlikeli olduğu gerekçesiyle izin vermedik. 7 yıldır AKUT gönüllüsüydü” ifadelerini kullandı.
