Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evleri küle döndü, yardım parasıyla ev yaptırmak isterken konteynere mahkum oldular

Kastamonu’nun Daday ilçesinde evlerini kaybeden Sönmez ailesi, müteahhidin yarım kalan

Kastamonu’nun Daday ilçesinde evlerini kaybeden Sönmez ailesi, müteahhidin yarım kalan ev inşaatı sebebiyle tek odalı konteynerde zor günler geçiriyor. 1,5 yıl önce çıkan yangında evleri yanan aile, yeni bir ev hayali kurarken çalışmaların durmasıyla karşı karşıya kaldı. Ailenin, yeni ev inşaatı için ödediği parayı geri alamadığı iddiasıyla hukuki süreç başlatmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Daday ilçesine bağlı Bezirgan köyü Maden Mahallesi’nde yaşayan Sönmez ailesinin 61 yaşındaki kadını, yangında evlerini kaybettikten sonra gözyaşlarına boğulurken, aile babası Yaşar Sönmez ise yaralı olarak kurtuldu. Evlerini yeniden inşa etmek isteyen aile, Daday Kaymakamlığı aracılığıyla anlaştıkları müteahhidin sözleşme gereği başlamadığı ev inşaatı sebebiyle mağdur durumda kaldı.

Konteynerde yaşam mücadelesi veren aile fertleri, verdikleri parayı geri alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Yaşar Sönmez’in eşi Meliha Sönmez, tek odalı konteynerde kalmanın zorluğuna dikkat çekerek, ailenin yaşadığı mağduriyeti anlattı. Paralarını geri talep ettiklerini belirten Sönmez ailesi, müteahhidin verdikleri sözleri tutmadığını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için hukuki yollara başvurduklarını dile getirdi. Ailenin acı dolu hikayesi, komşularından da destek görmektedir.

Sönmez ailesinin yaşadığı bu zorlu süreci gören komşuları da, ailenin yardımseverlerin bağışlarıyla biriktirdiği parayı geri alması için destek olunması gerektiğini vurgulamaktadır. Aile fertleri, müteahhide ödedikleri parayı geri alarak, yeniden ev sahibi olmayı beklemektedir. Aile büyüklerinden selahattin Sönmez, müteahhidin verdiği sözleri tutmadığını ve parayı geri iade etmediğini belirterek, ailenin mağduriyetini gidermek adına hukuki süreç başlatıldığını ifade etti.

Alanya ilçesinde bir motosiklet sürücüsünün trafikte yaptığı tehlikeli hareketler, başka
Sıradaki Haber Alanya’da motosikletlinin tehlikeli hareketleri kamerada