Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ezgi Apartmanı davasında bilirkişi raporları tartışması sürüyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde zarar gören Ezgi Apartmanı’nın davası devam

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde zarar gören Ezgi Apartmanı’nın davası devam ediyor. İş yeri sahipleri hakkındaki bilirkişi raporları, kamuoyunda ve yargı sürecinde tartışma konusu olmaya devam ediyor. Sanıkların avukatı Ersan Şen, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) raporuna itiraz etti ve aynı üniversitenin farklı bir davadaki tutumunu örnek gösterdi.

Şen, Gaziantep’te yıkılan bir apartmanla ilgili İslahiye’de görülen davada yapılan bilirkişi incelemesinin tadilat ile yıkım arasında bir ilişki bulunmadığını ortaya koyduğunu hatırlatarak, KTÜ raporunu eksik ve hatalı buldu. Binanın altında yapılan tadilatlarla yıkım arasında net bir ilişki kurulmadan sanıklara asli kusur atfedilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Avukat Şen, yargılama sürecinde bilirkişilerin asli veya tali kusur tespiti yapamayacağını, kusurun hukuki anlamda mahkemeye ait olduğunu vurguladı. KTÜ raporunda bu sınırın aşıldığını savundu.

Şen, “Yıkıma neden olmaz” diyen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) raporlarının Ezgi Apartmanı dosyasına girdiğini ve bu raporlarda tadilatların yıkıma sebep olmadığının açıkça belirtildiğini ifade etti. KTÜ raporunun bu konuda yetersiz kaldığını söyledi.

Şen, sanıkların tutuklu halinin devam ettiğini ancak delillerin tutuklamayı gerektirecek kadar güçlü olmadığını belirtti. Tüm bu gelişmelere rağmen itirazlarını sürdüreceklerini ve sürecin devam edeceğini belirtti.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Ercan
Sıradaki Haber Bursa’da çıkan kavgada bıçaklar çekildi: 1 yaralı