Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fırat Üniversitesi’nde ilk: Yazılım ve Bilim Araştırma Enstitüsü kuruldu

Fırat Üniversitesi, Yazılım ve Bilişim Araştırma Enstitüsü’nü kuran ilk üniversite oldu. Enstitü, yazılım, veri bilimi, yapay zeka ve siber güvenlik gibi alanlarda araştırma yapacak. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, enstitünün bölge ve ülkeye katma değer sağlayacağını belirtti.

Fırat Üniversitesi, Yazılım ve Bilişim Araştırma Enstitüsü'nü kuran ilk üniversite

Fırat Üniversitesi’nde tarihi bir adım atılarak Yazılım ve Bilim Araştırma Enstitüsü kuruldu. Cumhurbaşkanının kararıyla hayata geçen enstitü, üniversitenin ilk araştırma merkezi olarak faaliyet gösterecek. Yükseköğretim Kurulu’nun onayıyla kurulan enstitü, yazılım, veri bilimi, yapay zeka ve siber güvenlik gibi kritik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütecek.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, enstitünün kurulmasını “tarihi bir adım” olarak değerlendirerek, üniversitenin yazılım ve bilişim alanındaki başarılarının bu süreçte belirleyici olduğunu vurguladı. Göktaş, enstitünün bölge ve ülke için değer yaratacak önemli projelere ev sahipliği yapacağını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

ALANYA – Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi
Sıradaki Haber ALKÜ’lü akademisyen Sigma Xi’ye seçildi