Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, ülkede hızla yayılan orman yangınlarının neden olduğu tahribatın 98 bin hektarı aşarak tarihi bir rekor kırdığını duyurdu. Fransa hükümeti, Bordeaux yakınlarındaki orman yangınları sebebiyle tahliye edilen kişi sayısının 197 bini geçtiğini açıkladı. Fransa, çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınlarıyla mücadelesine devam ediyor. İçişleri Bakanı Nunez, yangınlar sonucu yaklaşık 98 bin hektarlık alanın kül olduğunu belirtti. Paris’in yaklaşık 10 katı büyüklüğündeki bu tahrip edilen alanın ülkede bir rekora işaret ettiğini aktardı. Güneybatıdaki Gironde ve Landes bölgelerindeki şiddetli yangınların halen kontrol altına alınamadığını vurgulayan Nunez, durumu endişe verici bulduklarını ifade etti.
Fransa hükümeti, Bordeaux şehri yakınlarındaki orman yangınları nedeniyle tahliye edilen insan sayısının 197 bini aştığını duyurdu.
Yangınlarla mücadelede görevlendirilen asker sayısı bin 500’e çıkarıldı. Fransa Savunma Bakanlığı, bölge sakinlerinin ve yerleşim bölgelerinin korunması için ek olarak 500 askerin daha görevlendirildiğini açıkladı. Bu hamle ile birlikte yangınlarla mücadelede görev yapan asker sayısı bin 500’e ulaştı. Açıklamada, askerlerin tahliye çalışmalarına destek sağlayacağı ve boşaltılan evlerin güvenliğini sağlamak için görev alacağı belirtildi.
Fransa basını, Başbakan Sebastien Lecornu’nun talimatıyla yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla görevlendirilen A400M nakliye uçağının ilk görevini başarıyla tamamladığını duyurdu. Özel donanımlı uçak, 20 ton su veya yangın söndürme kimyasalı bırakabilme kapasitesine sahip. Uçak, ülkenin güneybatısındaki Lacanau ormanlarında gerçekleştirdiği ilk uçuş ile başarılı bir performans sergiledi.
Fransa, güneybatıdaki orman yangınlarına ek olarak güneydoğudaki Var bölgesinde de alevlerle mücadele etmeye devam ediyor.
