Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, Göztepe maçındaki ilk 11’ine göre değişiklik yaparak Başakşehir karşısında 9 oyuncusunu değiştirdi. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nun ilk haftasında ev sahibi Galatasaray ile Başakşehir arasındaki karşılaşmada Buruk, takımını büyük ölçüde dönüştürdü. Göztepe maçında forma giyen oyunculardan sadece Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez yerlerini korurken, diğer pozisyonlara Günay Güvenç, Metehan Baltacı, Elias Jelert, Kerem Demirbay, Efe Akman, Berkan Kutlu, Roland Sallai, Yusuf Demir ve Michy Batshuayi’ye şans verdi.
Galatasaray’da Victor Nelsson, Beşiktaş ile oynanan TFF Süper Kupa maçında kırmızı kart gördüğü için kadroda yer almadı. Ayrıca Fernando Muslera ile Victor Osimhen de kadroda bulunmadılar.
Kulübün altyapısından yetişen 18 yaşındaki futbolcu Efe Akman, Başakşehir maçında ilk kez 11’de sahaya çıktı. Akman, bu maçla birlikte A Takım formasıyla ilk 11’de görev yapmış oldu. 21 yaşındaki Yusuf Demir ise Teknik Direktör Okan Buruk’un tercihiyle Başakşehir karşısında ilk 11’de şans buldu. Demir, bu sezon ligde 4 kez ve UEFA Avrupa Ligi’nde 1 kez oyuna sonradan dahil olmuştu.
Galatasaray, Günay Güvenç, Metehan Baltacı, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Elias Jelert, Berkan Kutlu, Efe Akman, Kerem Demirbay, Yusuf Demir, Roland Sallai ve Michy Batshuayi on biriyle sahaya çıktı. Yedek kulübesinde ise Batuhan Şen, Ismail Jakobs, Eyüp Aydın, Dries Mertens, Yunus Akgün, Gabriel Sara, Kaan Ayhan, Gökdeniz Gürpüz, Lucas Torreira ve Barış Alper Yılmaz bekledi.