Adana’da bir evde gerçekleştirilen aramada, 1’i otomatik olmak üzere 3 ruhsatsız tabanca bulundu. Tutuklanan iki kardeşin ifadelerine göre silahları “kendilerini korumak için” aldıkları öğrenildi.
Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Gülbahçesi Mahallesi’ndeki bir evde ruhsatsız silah bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Belirtilen adrese yapılan operasyonda S. Ö.’ye ait evdeki gardıroba gizlenmiş poşette 1’i otomatik 3 ruhsatsız tabanca, 5 şarjör ve 81 mermi ele geçirildi. S.Ö. ve kardeşi M.Ö. operasyon sonucunda gözaltına alındı. Emniyette verdikleri ifadede iki kardeşin, silahları “kendilerini korumak için” aldığı öğrenildi.
İşlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen kardeşler, tutuklanmalarına karar verilen mahkemeye çıkarıldı. Ele geçirilen silahlar, balistik inceleme için Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.
