Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na katılmasının 126. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin temel taşlarından bazıları da Harbiye’de yatmaktadır ve Atatürk’ün bu kutsal ocaktan yetişmesinin tesadüfi olmadığını vurgulamak istiyorum” dedi. Kara Harp Okulu’nda düzenlenen törene, Bakan Yaşar Güler’in yanı sıra birçok önemli isim katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından geleneksel yoklama gerçekleştirildi ve öğrencilerin halk oyunları gösterisi eşliğinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Bakan Güler konuşmasında, Harbiye’nin modernleşmenin simgesi olduğunu belirterek, Cumhuriyetimizi kuran Atatürk’ün Harp Okulu’ndan yetişmesinin bir tesadüf olmadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin geçmişten günümüze yaşadığı deneyimlerden güç alarak güçlü bir devlet yapısına ve orduya sahip olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlere karşı etkin bir şekilde güvenlik politikası izlemesinin önemine değinen Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin bekası ve güvenliği için büyük bir azimle çalıştığını belirtti.
Harbiyelilere seslenen Bakan Güler, Türk askerinin disipline ve itaate verdiği önemi vurgulayarak, öğrencilerin milli, manevi ve mesleki değerler doğrultusunda görevlerini layıkıyla yerine getireceğine inancını dile getirdi. Kara Harp Okulu’nun komutanlarına ve öğretim üyelerine de hitap eden Bakan Güler, genç subayların en iyi şekilde yetiştirilmesi ve ordunun geleceğinin güvence altına alınması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkürlerini iletti.
