Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kenti açıklarında meydana gelen gemi faciası sonrasında devam eden arama çalışmaları kapsamında bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Daha önce tespit edilen iki cesedin Mahmut Demir ve Özgür Gönül’e ait olduğu belirtildi.
Girne kenti açıklarında 30 Ağustos’ta batan “Filo Jet” yolcu gemisi faciasıyla ilgili arama çalışmaları devam ediyor. KKTC Başbakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, günümüzde bir cesede daha ulaşıldığı aktarıldı. Cesedin kimliğinin tespit edilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde bulunan iki cesedin kimliklerinin belirlendiği duyuruldu. Yapılan DNA testleri sonucunda cesetlerin Mahmut Demir ve Özgür Gönül’e ait olduğu teyit edildi. Başbakanlık açıklamasında, “Allah’tan Mahmut Demir ve Özgür Gönül’e rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Kayıp yakınlarına ise sabır ve metanet temennisinde bulunuyoruz” denildi.
Girne açıklarındaki gemi faciasında kayıp kişilere ulaşmak için arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bu son gelişmeyle, faciada yaşamını yitirenlerin sayısı 24’e çıkarken, kayıp kişi sayısının 4’e düştüğü belirtildi.
