Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Görele’de başkanlık için gözler Danıştay’da

Görele Belediye Başkanlığı görevinden “çocuğa karşı elektronik haberleşme araçlarının sağladığı

Görele Belediye Başkanlığı görevinden “çocuğa karşı elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz” suçundan uzaklaştırılan ve aldığı ceza İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanan Hasbi Dede’nin yerine belediye meclisinde yapılacak seçimle yeni başkan belirlenecek.
Hasbi Dede, lise öğrencisi Tuana Elif Torun’a sanal medyadan mesaj gönderdiği gerekçesiyle tutuklanmış, ancak daha sonra tahliye edilmişti.
Dede’nin yargılanması devam ederken Tuana Elif Torun’un hayatını kaybetmesi sonucu şüpheli sürücü tutuklanmıştı.
Mahkeme, Dede’yi “çocuğa karşı elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.
Dede’nin cezasının onanmasıyla belediye meclisinde başkanlık seçimi gündeme geldi ve yeni başkan belirlenecek.
Görele Belediye Meclisi içindeki siyasi denge, Aysel Uzun’un CHP’den ayrılarak Yeni Parti’ye katılmasının ardından değişti ve 6 Yeni Parti, 4 AK Parti ve 1 bağımsız üye bulunmaktadır.

Mersin’deki belediyelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Mezitli Belediye Başkanı Ahmet
Sıradaki Haber Başkan Tuncer’in azmettirici olduğu öne sürülen kurşunlama olaylarının görüntüleri ortaya çıktı