Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GUHEM’de Ay tutulması gözlem etkinliği

GUHEM, Ay tutulmasını çocuklara ve ailelere teleskoplarla gözlemleme fırsatı sundu. Yönetici Furkan Tomak, ay tutulmalarının önemini vurgulayarak bilimin topluma kazandırdıklarını anlattı. Etkinlik, çocuklar ve aileler için unutulmaz bir deneyim oldu.

GUHEM, Ay tutulmasını çocuklara ve ailelere teleskoplarla gözlemleme fırsatı sundu.

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) tarafından düzenlenen özel bir gözlem etkinliği, Ay tutulmasını kutladı. Etkinlikte, çocuklar ve aileleri, teleskoplar aracılığıyla nadir doğa olayını yakından inceleme fırsatı buldu.
Program, GUHEM’in etkinlik alanlarında çocuklar ve ailelerine keyifli bir vakit geçirme imkanı sunarak başladı. Ay tutulmasının heyecanla beklenirken, çocuklara bilgiler vermek amacıyla sunumlar yapıldı. Sunumlar arasında Ay tutulması ve gezegenler hakkında bilgiler de yer aldı. Çocuklar, teleskobun başına geçmek için sıraya girerken büyük bir merakla etkinliği takip etti.
GUHEM yöneticisi ve astrolog Furkan Tomak, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamalarda Ay tutulmasının bilimsel önemine vurgu yaparak, “Ay tutulması her zaman gözlemlenemeyen bir doğa olayıdır. Bir sonraki fırsat 2026 Mart ayında olacak, bu yüzden kaçırmamak önemli. Bu tür olaylar, evrensel bir bilim deneyimi sunar ve toplumda bilim farkındalığı yaratır” dedi.
Etkinlik boyunca çocukların gözlem deneyimini paylaşan katılımcılar, Ay tutulmasını ilk kez izlemenin unutulmaz bir an olduğunu dile getirdi. Bilime ilgi duyan aileler ise etkinliğin değerli bir deneyim olduğunu belirtti.

Hatay şehrindeki üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen ANKA İnsansız Hava Aracı
Sıradaki Haber Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği ANKA İHA tam not aldı