İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, Güzelbahçe Belediyesi’ne yönelik yapıldı ve sonucunda Belediye Başkanı Mustafa Günay, tutuklanarak adliyeye sevk edildi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun bir süredir büyük bir gizlilikle yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçti. Eş zamanlı baskınlarla belirlenen adreslere ve belediye hizmet binasına giren ekipler, Mustafa Günay dâhil olmak üzere birkaç kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında aramalar gerçekleştirilirken, şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında çeşitli suçlamalar yöneltilmiş olup, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ile İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar tutuklanmıştır. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.
