Yerköy Haber Gazetesi

Hacı Adem Bircan Camii dualarla açıldı

Hacı Adem Bircan Camii dualarla açıldı
26 Aralık 2022 - 13:54

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde yapımı tamamlanan Hacı Adem Bircan Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hacı Adem Bircan Camii’nin açılışında, camilerin bütün unvanların bir tarafa bırakılarak, makam, mevki herhangi bir protokol gözetmeden toplanılan yerler olduğunu söyledi.
Ölünce üç kişinin amel defterinin kapanmayacağını anlatan Başkan Erbaş, “Birisi ilminden istifade edilen ilim adamları, alimler. Bıraktığı eserler, insanlığa hizmet ettiği müddetçe amel defteri kapanmaz.
İkincisi hayırlı evlat yetiştiren anne babalar. Üçüncüsü sadakayı cariye yani hayır hasenat sahibi insanlar. Bu camimizin yapılmasında emeği olan insanların her birinin amel defterleri hiç kapanmayacak.” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, çocukların sadece yaz Kur’an kurslarında değil, okullarından çıktıktan sonra hiç olmazsa bir akşam namazı, yatsı namazı arası hocalardan bir şeyler öğrenmek için camiye gelmelerinin önemli olduğunu vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bir caminin gölgesinde toplanmak, konuşmak ne kadar güzel bir şey. Çünkü o cami aynı zamanda rabbimizin Esmaül Hüsna’sından birisinin de ismini taşır.
Cami El Cami” dedi.
Camilerin insanları kuşatması gerektiğini aktaran Erbaş, “Zenginlik ve fakirliğimizi bir yana bırakarak insanları içerisinde makam, mevki, herhangi bir protokol gözetmeden toplayan camilerden başka bir yer var mı? Hepimizi içerisinde toplayacak ibadetlerimizi yapmakla kalmayacağız, bu mahallenin irfan merkezi de olacak bu camimiz” diye konuştu.
Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu yaptığı konuşmada, Camimizin başından sonuna kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Allah’tan hayırlarının kabul olmasının diliyorum”dedi.
Hacı Adem Bircan adlı hayırseverin bağışladığı arazi üzerine kurulan kooperatif tarafından yaptırılan caminin açılışına Yozgat Valisi Ziya Polat, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Çiçekdağı Kaymakamı Rabia Naçar, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, iş adamları, STK temsilcileri ve ilçe halkı katıldı. Orhan Ekinci

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır