Hakkari ilinde şiddetli kar yağışı ve ardından gelen yağmur sonucu Van-Hakkari ve Şırnak yolunun üç farklı noktasına çığ düştü.
Hakkari ilinde devam eden yoğun kar yağışı ve gece saatlerinde yaşanan yağmur, çığ tehlikesini artırdı. Zap Kanyonu boyunca uzanan Hakkari-Van ve Hakkari-Şırnak karayolunun üç farklı bölgesine bugün çeşitli büyüklüklerde çığlar düştü. Çığların etkisiyle karayolu ulaşıma kapanırken, güvenlik önlemleri yoğunlaştırıldı. Karayolları ekipleri ile AFAD ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda çığ temizleme ve yol açma faaliyetleri kısa sürede tamamlandı ve yol kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı.
Yetkililer, bölgede çığ riskinin devam ettiğini vurgulayarak sürücülere dikkatli olmaları, mümkünse dışarı çıkmamaları ve uyarılara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
