Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik operasyonlar kapsamında, hükümlü olarak aranan 2 şahsı ele geçirdi.
Söz konusu bilgilere göre, Hakkari il merkezinde aranan ve “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” ile “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma” suçlarından toplam 8 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ü. isimli kişi operasyonla yakalandı ve tutuklandı. Ö.Ü., mahkemece tutuklanarak Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Diğer yandan, “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan 2 ayrı dava kapsamında toplam 5 yıl hapis cezası kesinleşmiş olan E.B. isimli kişi ise JASAT (Jandarma Suç Araştırma Dedektifleri) ekipleri tarafından Van’ın İpekyolu ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda yakalandı. E.B. de mahkemece tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadele konusundaki kararlılığın devam edeceği belirtildi.
