Yerköy Haber Gazetesi

“HAYALİN VARSA YORULMAYA DEĞER”

“HAYALİN VARSA YORULMAYA DEĞER”
25 Mart 2023 - 17:08

Yerköy Şehit Muammer Nacakoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail Arslan’ın daveti üzerine, okulun konferans salonun da öğrencilerle yaptığı “Gençlik Söyleşisi” programında Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Hayalin Varsa Yorulmaya Değer” başlığı etrafında neşeli ve coşkulu bir seminer verdi. Okulun 5’inci sınıfa öğrencileriyle sınıflarında bir araya gelen Uzman Ümit Karabacak da iletişim, düzenli yaşama ve düzenli ders çalışma konularında düşüncelerini paylaştı.

Olabildiğince hareketli, olabildiğince meraklı ve olabildiğince iletişime ve etkileşime açık olan öğrencilerin sordukları sorularla uzadıkça uzayan söyleşi süresince Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kendi öğrencilik hayatından ve akademik hayatından örnekler vererek, kimi zaman güldürdü, kimi zaman da öğrencileri düşündürdü.

Şakacı bir anlatıma da yer verdiği konuşmasında Prof. Dr. Mustafa Böyükata öğrencilerin proje yarışmalarına aktif katılımlarını öğütledi. Hayallerin ne kadar uzak olursa olsun ona şimdiden atacakları adımlarla yaklaşmaya başlamalarının gerektiğini ifade eden Böyükata, “Ay’a gitmek isteyen insan, bu amaca ulaşamadan evvel pek çok hedefe ulaşarak faydalı sonuçlar elde etti. Uzay çalışmalarında gelinen nokta, geçmişte gökyüzüne bakıp hayaller kuran insanların küçük adımlarıyla başladı” dedi.

Gerçekleştirilen programın öğrencilerin hayallerini daha da özgürleştirdiğini ve onlarda ilerde bilim insanı olma düşüncesini tetiklediğini belirten Okul Müdürü İsmail Arslan, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti. Fadime Laleli

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır