Yerköy Haber Gazetesi

Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu düzenlendi

Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu düzenlendi
26 Kasım 2022 - 15:32

Kırşehir Valiliği, Çiçekdağı Kaymakamlığı, Çiçekdağı Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ortaklığında organize edilen Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu düzenlendi. 24 Kasım 2022 tarihinde Üniversitemiz Çiçekdağı Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen sempozyuma; Çiçekdağı Kaymakamı Rabia Nacar, Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreniyle başlayan Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumunun açılış konuşmasını ilk olarak Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serdar Baltacı yaparak sempozyumun amacına değindi. Çiçekdağı ilçesi ile ilgili tüm konularda araştırma yapmış ve yapacak araştırmacıları bir araya getirip tanıştırmak, bilimsel olarak konuları tartışmak, bu araştırmacı ve dinleyicilere Çiçekdağı ilçesini her yönüyle daha iyi tanıtmak amacıyla sempozyumun yapıldığını vurgulayan Baltacı, “Tanıtımın yanı sıra Çiçekdağı ilçesini geniş bir yelpazede ele alarak, bütün araştırmaları bir araya toplayan kapsamlı bir ‘Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu’  kitapçığı oluşturulması amaçlanmaktadır.” dedi.

Doç. Dr. Serdar Baltacı’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel söz alarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projeleri hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizin, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasını sağlayan çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Gökbel, bu tür sempozyumların ilimizin ve bölgemizin tanıtılmasında önemli bir rol oynadığını kaydetti. Bölgemizin, ilimizin ve üniversitemizin faydasına olacak her türlü çalışmada iş birliği içinde olduklarını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumunun verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Hakanoğlu konuşmasında Çiçekdağı ilçesinin tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen her türlü etkinliğe destek verdiklerini belirterek, önceliklerinin her zaman Çiçekdağı ilçesi olduğunu vurguladı. Geniş kapsamlı düzenlenen Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumunun ilimize çok fazla katkısı olacağına inandığını söyleyen Başkan Hasan Hakanoğlu, sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Başkan Hasan Hakanoğlu’nun konuşmasının ardından Çiçekdağı Kaymakamı Rabia Nacar söz aldı. Nacar konuşmasında, Çiçekdağı ilçesinin faydasına dokunacak tüm faaliyetlerde Kaymakamlık olarak yer aldıklarını söyleyerek, bu tür etkinliklerin Çiçekdağı ilçesinin tanıtımında oldukça önemli olduğunu kaydetti. Sempozyumun hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür eden Kaymakam Rabia Nacar, sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun açılış oturumuna geçildi. Açılış oturumuna Prof. Dr. İlhan Şahin başkanlık etmesinin yanı sıra “Çiçekdağı Bölgesinin Oluşumuna Dair Notlar”, Dr. Doğan Kaya “Şiir ve Türkülerde Çiçekdağı”, Prof. Dr. Seyfullah Korkmaz ve Sevilay Buse Gök “Hicri 1325/1907 Miladi Yılı Salnamesine Göre Çiçekdağı (Mecidiye) Kazası”, Prof. Dr. Metin Özarslan ve M.A. Ergün Veren “Birinci Dünya Savaşından Günümüze Çiçekdağı Şehit ve Gaziler” ile Prof. Dr. İbrahim Yılmaz “Ankara Vilayetinin 1318/1900 Yılı Salnamesine Göre Mecidiye (Çiçekdağı) Kazası” başlıklı sunumlarını yaptılar.

Açılış oturumunun ardından sempozyum diğer oturumlarla devam etti. 24 Kasım 2022 tarihinde başlayan Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu 26 Kasım 2022 tarihinde sona erdi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır