Yerköy Haber Gazetesi

HİBE DESTEKLİ DAĞITILAN YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

HİBE DESTEKLİ DAĞITILAN YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU
30 Mayıs 2023 - 15:19

Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)’ kapsamında ilimizde hibe destekli dağıtılan yağlık ayçiçeği tohumlarının ekimleri gerçekleşmiştir.
Tarım ve Orman İl Müdürümüz Tanju ÖZKAYA konuşmalarında;
”İlimizde uygulanan ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.
Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda en çok konuşulan ve gündemde olan konu tarım sektörüdür. Dünya koşulları değerlendirildiğinde tarımın daha fazla önem kazanmasıyla en stratejik alan konumuna tarımsal faaliyetler yerleşmiştir. Ülkemizde Yozgat bu sektör içinde sahip olduğu potansiyelle en önemli illerden birisidir.
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)’ kapsamında tohumunu dağıttığımız yağlık ayçiçeği ile ilgili kısaca bilgi verecek olursak nasıl stratejik olarak hububatta, baklagil üretiminde önemli bir ilsek buna yağlık ayçiçeğini eklemek için son 3 yıldır planlama yapmaktayız. Geçen yıl Valiliğimiz İl Özel İdaresi ve Bakanlığımızın TAKE Projesi kapsamında yağlık ayçiçeği dağıtımı gerçekleşmişti. 2020 yılında bu alanda ekilişimiz 12.000 dekarken 2021 yılında bu 28.700 dekara, 2022 yılında ise dağıttığımız miktarla birlikte 130.000 dekara ulaşmıştır. Bu yıl da sadece dağıtığımız 19.660 kg tohumla yaklaşık 40.000 dekar ekiliş sağlanacaktır. Bu bağlamda şu anda Türkiye’de ekilişte 28. üretimde 26.’yız. Türkiye’de en az ilk 10’da olacak şekilde Yozgat’ımızı Türkiye’nin önemli üslerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz.
Yaptığımız bu çalışmaların, dağıttığımız tohumların ve dolayısıyla ürettiklerimizin ilimize, ülkemize hayırlı olması temennisiyle saygılarımı sunarım.” dedi. Haber Merkezi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır