Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hiranur’un ölümüne neden olan 3 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı

Mersin’de 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar’ın ölümüne neden olan olayla

Mersin’de 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar’ın ölümüne neden olan olayla ilgili tutuklu sanıkların yargılanması başladı.
Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıkların cezalandırılması talep edildi. İddianamede, Hüseyin Arda Şark’ın (19) ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’, M.Z. (27) ile Nazmi Ç.’nin (20) ise ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından sorumlu tutulmaları istendi.
Duruşmaya tutuklu sanıklar video konferans yöntemiyle katılırken, Hiranur’un ailesi ve avukatları da salonda hazır bulundu.
Sanık Hüseyin Arda Şark, savunmasında olay gününü anlatarak, silahın kazara ateş aldığını iddia etti. Diğer tutuklu sanık M.Z. ise suçlamaları reddederek, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Üçüncü sanık Nazmi Ç. ise suçlamaları kabul etmedi.
Hiranur’un ailesi, ölen genç kızın erkek arkadaşı olan sanık Hüseyin Arda Şark’a karşı hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirtirken, mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Olay, 1 Eylül tarihinde Mersin’in Toroslar ilçesinde meydana gelmiş, genç kız park halindeki bir araçta tabanca ile vurularak hayatını kaybetmişti. Polis, olayın ardından Hüseyin Arda Şark, M.Z. ve Nazmi Ç.’yi gözaltına almış, şüpheliler tutuklanmıştı.

Emet ilçesinde çıkan yangın, hızlı ve koordineli bir müdahaleyle ormana
Sıradaki Haber Emet’teki yangın kontrol altına alındı, ormana sıçraması önlendi