Bursa’da 20 yaşındaki bir hukuk öğrencisi, sahte bir TOKİ websitesi üzerinden vatandaşları kandırıp alaycı bir tavırla “Uykum geldi, polise şikayet edin” diyerek mağdurları oyalarken; aynı zamanda arkadaşına “Onlar ev sahibi olmak için başvuru yapıyor, ben onların parasıyla ev sahibi oluyorum” şeklinde konuştu. Siber polisin devreye girmesiyle genç kız 10 günlük bir takibin ardından operasyonla yakalandı. Bu olayla ilgili 53 kişi resmi müracaatta bulundu.
Bursa’da ikinci sınıf öğrencisi olan E.A., sahte bir TOKİ başvuru sitesi oluşturdu ve birçok vatandaşın başvurusu geçersiz çıkınca, siteye verilen numarayı aramalarını sağladı. Mağdurlara “Başvurunuz askıya alındı, açıklama yapmadığınız için yeniden ödeme yapmalısınız” diyerek ikinci kez dolandırdı. Bunun farkına varan vatandaşlar tekrar aradıklarında genç kızın, “Polise gidin, şikayet edin, benim uykum geldi, uyumam lazım” diyerek telefonu kapattığı ortaya çıktı.
Mağduriyetler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve şüphelinin Telegram üzerinden bağlantı kurduğu linkleri tespit etti. Yapılan 10 günlük teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştirilen operasyon sonucunda E.A. yakalandı. Şüphelinin, bir arkadaşıyla yaptığı konuşmada “Onlar ev almak için başvuru yapıyor, biz onların parasıyla ev sahibi olacağız” dediği belirlendi.
Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen E.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili şimdiye kadar 53 kişinin resmi başvuruda bulunduğu bildirilirken, henüz başvurmayan mağdurların da siber polise başvurmaları istendi.
