Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Iğdır’da 16 yaşındaki kız öğrenciye bıçaklı saldırı davasında karar: Sanığa 20 yıl hapis

Iğdır’da bir kız öğrencinin okula giderken bıçaklı saldırıya uğraması olayında

Iğdır’da bir kız öğrencinin okula giderken bıçaklı saldırıya uğraması olayında karar verildi. Mahkeme, sanığı “canavarca hisle çocuğa ve kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan indirimsiz 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay, 10 Şubat’ta Iğdır Cumhuriyet Mahallesi’nde, sabah saat 07.40’ta gerçekleşti. 16 yaşındaki kız öğrenci D.B., 23 yaşındaki Y.B. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan öğrenci, aldığı bıçak darbeleri sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren Y.B., olaydan sonra polis tarafından gözaltına alındı. Sürdürülen soruşturma sonucunda 17 Şubat 2026 tarihinde iddianame hazırlandı ve dava 26 Şubat’ta görülmeye başlandı.

Iğdır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama neticesinde dosya, 5 Mart’ta sonuçlandı. Mahkeme, sanık Y.B.’yi “canavarca hisle, çocuğa ve kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan herhangi bir indirim yapmadan 20 yıl hapis cezasına mahkum etti. Toplamda 23 gün süren bu süreç, soruşturma ve yargılama aşamalarının hızla tamamlanmasını sağladı.

Manisa’nın Salihli ilçesinde, D300 karayolunda elektrikli bisiklet (Ekobis) ile motosikletin
Sıradaki Haber Salihli’de ekobis ve motosiklet çarpıştı: 3 yaralı