Yerköy Haber Gazetesi

İLÇEMİZ ULUSLARARASI PROJELERDE TEMSİL EDİLİYOR

İLÇEMİZ ULUSLARARASI PROJELERDE TEMSİL EDİLİYOR
11 Ocak 2022 - 10:43

Yerköy Nurdoğdu Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Beytullah Şahin ve Yerköy Atatürk İmam-Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ceylan Şahin, öğrencileriyle beraber ilçemizi eTwinning platformunda uluslararası projelerde temsil ediyor.
Projeler hakkında kısa bilgiler verecek olursak:
1.KELİMELERİN GÜCÜ PROJESİ:
İlçemiz öğretmenlerinden Beytullah Şahin ve Ceylan Şahin’in yer aldığı bu projede Ankara, Konya, Denizli, Bursa, Sakarya’da görev yapan öğretmenlerin ve Azerbaycan’dan öğretmenlerin katılımıyla 10-17 yaş arası öğrencilerin yakın çevrelerinden duydukları olumlu ve olumsuz sözlerin sahip olduğu enerjinin fasulye tohumu üzerindeki etkisini gözlemleyerek, bu sözlerin insan hayatına olan etkisini ortaya koymak amaçlanmaktadır. Ayrıca temel ihtiyaçları karşılanan fakat ilgisiz bırakılan fasulyenin gelişimi de gözlemlenmektedir. Projede yabancı dil etkileşimi de öne çıkarılarak, Web 2.0 araçlarını kullanıp, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin, çalışma planı içinde işbirliğini gerçekleştirmesi amaçlanmaktadır.
2.YUNUS’U BİLMEK, YUNUS’ÇA SEVMEK PROJESİ:
İlçemiz öğretmenlerinden Beytullah Şahin’in öğrencileriyle beraber yer aldığı bu projede Yozgat, Ankara, Antalya, Rize, Çorum, İstanbul ve Azerbaycan’da görev yapan öğretmenler ve bu öğretmenlerimizin öğrencileri bulunmaktadır. 2021 yılının UNESCO tarafından Yunus Emre yılı olarak ilan edilmesi ile ünü ülkemizi aşmış olan Yunus Emre’yi bu projemizle tanıtmak ve onun hoşgörü ve sevgi anlayışını öğrencilerimize hissettirebilmek amaçlanmaktadır. Projemiz ile kültürümüzün büyük şair ve düşünürü Yunus Emre’yi öğrencilerimize tanıtarak kültürel devamlılığımızı sağlamak, hoşgörü ve sevgi teması ile öğrencilerimizin gönül dünyalarını zenginleştirmek, şiir zevki oluşturmak, projemizi Web 2.0 araçları ile zenginleştirerek öğrencilerimizin teknolojik donanımlarını arttırmak, bütün hedeflerimizi karşılıklı etkileşim içinde planlayarak yapmak hedeflenmektedir.
3.PEYGAMBERİMİ ANLATIYORUM PROJESİ:
İlçemiz öğretmenlerinden Beytullah Şahin’in kuruculuğunu yaptığı bu projede Konya, Sakarya, İstanbul, Manisa, Ankara, Giresun ve Azerbaycan’da görev yapan öğretmenler ve bu öğretmenlerimizin öğrencileri bulunmaktadır. Proje kapsamında Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ile ilgili belirlenen kitapların okutulması, akabinde Web 2.0 araçlarıyla donatılı ifade şekillerinden yararlanılarak anlatma yetisinin öne çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu anlatımla güzel ahlak, öngörü ve değerler eğitimine katkıda bulunmak hedeflenmekte, akran eğitimi ve istasyon tekniklerinin kullanımıyla 8-16 yaş aralığına sahip öğrencilerimizin proje hedeflerine ulaşması amaçlanmaktadır. Proje sonunda hem teknik hem de basılı bir yayın oluşturma hedefi bulunmaktadır. Projenin sadece ulusal değil uluslararası bir çalışma olması hedeflenmektedir. Bu proje ile web 2.0 araçlarını etkin kullandırma, sosyal aktivite etkinlik katılımı sağlama, öğrencilerin yazın kabiliyetini arttırma, proje çalışmalarıyla değerler eğitimiyle donatılı bir eğitim süreci de meydana getirme hedeflerine sahibiz. Fadime Laleli

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır