Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen ve Tübitak tarafından desteklenen 2. İnovatif Fikirler Proje Pazarı’nın ödül töreni sona erdi. Etkinlik, 23-24 Aralık 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi ve final programı ile ödül töreni, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Üniversite-sanayi-girişimcilik etkileşimini güçlendirmeyi amaçlayan proje pazarına toplam 262 başvuru yapıldı. Etkinlik, sürdürülebilir tarım ve beslenme, akıllı ulaşım, akıllı üretim sistemleri, enerji ve temiz teknolojiler ile sağlıklı ve iyi yaşam tematik alanlarında 17 farklı üniversiteden ve 7 farklı girişimci firmadan toplam 94 proje ile gerçekleşti.
Programın paydaşları arasında BASİAD, BAİKAD, Müsiad, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Teknokent yer aldı. İlk gün proje sahipleri sunumlarını gerçekleştirirken, ikinci gün ise ödül töreni düzenlendi.
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, proje pazarının yalnızca bir yarışma olmadığını, aynı zamanda iş birliği ve üretim kültürünü yansıttığını belirtti. Rektör Oğurlu, üniversitelerin bilgiyi ekonomik değere dönüştürme sorumluluğuna vurgu yaparak, gençlerin, akademisyenlerin ve sanayi paydaşlarının bu sorumluluğu ne denli önemsediğini vurguladı. Programda başarılı bulunan projeler, ödüllerini alarak proje sahipleri tebrik edildi.
Ödül töreninde proje sahipleri toplu fotoğraf çekimi ve sertifika takdimiyle ödüllerini aldı. Ayrıca, farklı kategorilerde dereceye girenlere ödüller verildi. Programa, Balıkesir Üniversitesi Rektörü, rektör yardımcıları, paydaş kuruluş başkanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
