Adana’da yaşanan bir iş kazasının ardından belinden ameliyat olan bir adam, belinde panç unutulduğu iddiasıyla hastane ve doktoru hakkında suç duyurusunda bulundu. İş kazası sonucu yıllardır çalışamadığını belirten adam, “Doktorlar pançın çıkarılmasının riskli olduğunu söylüyor, kimse riske girmek istemiyor ve ben mağdur durumdayım” dedi.
İki çocuk babası olan 53 yaşındaki çelik montaj işçisi Mehmet Gür, 2022’de Mersin’de geçirdiği iş kazasının ardından Adana Seyhan Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı doktor A.Y.Ü. tarafından ameliyat edilen Gür’ün beline platin takıldı.
Bir yıl sonra tekrar doktora giden Gür’ün platinleri çıkarıldı ancak iddiaya göre doktor panç unuttu. Pançın unutulduğu belirlendikten sonra ağrıları devam eden ve işinden ayrılmak zorunda kalan Gür, başka bir hastanede pançın unutulduğu tespit edildi.
Pançın çıkarılma riski konusunda çekinceleri olan doktorlar üzerine Mehmet Gür, savcılığa giderek şikayetçi oldu. Durum üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan konuyla ilgili soruşturma izni talebinde bulundu.
Yaşadıklarını aktaran Gür, “Ameliyat sonrası sağlığıma kavuşmayı umarken durum daha da kötüleşti. Panç unutulduğunu öğrendiğimde doktoruma başvurdum ancak riskler nedeniyle çaresiz kaldım. Pançın çıkarılması gerekiyor ama herkes riskli olduğunu söylüyor. Özel hastaneye gidemiyorum ve mağdur durumdayım” şeklinde konuştu.
