Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail Savunma Bakanı Katz’dan geri adım: “Tahran sakinlerine fiziksel olarak zarar vermek gibi bir niyetimiz yok”

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, gelen tepkiler üzerine “Tahran halkına fiziksel zarar verme niyetimiz yok” dedi. Açıklamalarında geri adım atan Katz, Tahranlıların evlerini boşaltmaya zorlanacağı iddialarını yalanladı.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, gelen tepkiler üzerine "Tahran halkına

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, bugün yaptığı “Yakında Tahran halkı bedel ödeyecek” açıklamalarından geri adım atarak, “Açık olan bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum: Katil diktatörün İsrail sakinlerine yaptığı gibi Tahran sakinlerine fiziksel olarak zarar vermek gibi bir niyetimiz yok” dedi.

Savunma Bakanı Israel Katz, bugün yaptığı “Yakında Tahran halkı bedel ödeyecek” açıklamalarının ardından geri adım attı. Katz, halktan gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, “Açık olan bir şeyi netleştirmek istiyorum: İsrail sakinlerine katil diktatörün olduğu gibi, Tahran halkına fiziksel zarar verme gibi bir niyetimiz yok” şeklinde konuştu.

Bakan Katz, “Tahran sakinlerine diktatörlüğün bedelini ödetmek ve Tahran’daki rejimin hedeflerine ve güvenlik altyapılarına yönelik saldırıların olabileceği bölgeleri terk etmeleri gerekecek” dedi.

Katz’ın açıklamaları tepki toplamıştı. Katz, günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, “Tahran’ın kibirli diktatörü, artık korkak bir katil haline geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri, onun askeri kapasitesini ortadan kaldırmaya devam ettiği için sivil halkımıza saldırıyor. Yakında Tahran halkı bedel ödeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, yarın İsviçre’de gerçekleştirilmesi planlanan
Sıradaki Haber ABD Başkan Yardımcısı Vance: “(İran ile) İsviçre’deki görüşme yarın gerçekleştirilebilir”