Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail’den “esir Edan Alexander” açıklaması: “Hiçbir taahhütte bulunmadık”

İsrail Başbakanlık Ofisi, Edan Alexander’ın serbest bırakılmasında Hamas’a herhangi bir taahhütte bulunmadığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, gelişmeyi memnuniyetle karşılayarak, arabulucular Katar ve Mısır ise bu adımı olumlu bulduklarını ifade etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada belirtildiğine göre, ABD-İsrail çifte vatandaşı esir Edan Alexander’ın serbest bırakılması karşılığında Hamas’a herhangi bir taahhütte bulunulmamıştır. İsrail, Edan’ın serbest bırakılması için güvenli bir koridor sağlamayı kabul etmiştir, ancak ateşkes veya diğer esirlerin serbest bırakılması konusunda herhangi bir söz vermemiştir.

Hamas’ın, ABD-İsrail çifte vatandaşı olan esir Edan Alexander’ı serbest bırakma kararı, ateşkes görüşmeleri konusunda umutları artırırken, İsrail’den gelen açıklamada müzakerelerin çatışmalar devam ederken sürdürüleceği vurgulanmıştır.

İsrail’in Edan Alexander’ın serbest bırakılması karşılığında herhangi bir taahhütte bulunmadığı açıklamasında, “İsrail, herhangi bir ateşkese ya da diğer esirlerin serbest bırakılmasına yönelik bir taahhüt vermemiştir. Sadece Edan’ın serbest bırakılmasını sağlayacak güvenli bir yol izin verilmiştir” ifadelerine yer verilmiştir.

Edan Alexander’ın serbest bırakılmasının İsrail’in baskılarının bir sonucu olduğunu savunan açıklamada, “Edan Alexander’ın hiçbir karşılık beklemeden serbest bırakılması, ABD Başkanı Donald Trump’ın desteğiyle sürdürdüğümüz kararlı politika ve birliklerimizin Gazze Şeridi’ndeki askeri baskısı ile mümkün olabilecektir” denilmiştir.

Buna ek olarak, Hamas’ın bir esiri serbest bırakacağını duyurmasının ardından yapılan açıklamalarda, ABD-İsrail çifte vatandaşı İsrailli esir asker Edan Alexander’ın serbest bırakılmasına karar verildiği belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da bu gelişmeyi doğrulayarak, “Bu önemli haberi mümkün kılan herkese minnettarım” açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca, Katar ve Mısır da Hamas’ın kararını memnuniyetle karşılayarak, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılmasına yönelik olarak olumlu bir adım olduğunu belirtmişlerdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İslam İşbirliği
Sıradaki Haber TBMM Başkanı Kurtulmuş, Umman Şura Meclisi Başkanı Al Maawali ile görüştü