Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Erzurum’da ticari davaların bitirilme süreleri: En hızlısı ’Öz sermaye tespiti’

Erzurum Asliye Ticaret Mahkemesi’nde, farklı dava türlerine göre ortalama sonuçlanma

Erzurum Asliye Ticaret Mahkemesi’nde, farklı dava türlerine göre ortalama sonuçlanma süreleri açıklandı. Yayınlanan 2025 yılı faaliyet raporuna göre, Ticaret Mahkemesi’nde ele alınan davalarda çeşitli süre farklılıkları dikkat çekiyor. Öz Sermaye Tespiti davaları en hızlı sonuçlananlar arasında yer alırken, en uzun sonuçlanma süresi ise İtirazın İptali (Banka Dışındaki Diğer Kredi Kuruluşlarından Kaynaklanan) davalarında görüldü.
Erzurum Asliye Ticaret Mahkemesi’nde en sık karşılaşılan ilk 10 dava türü ve ortalama sonuçlanma süreleri şu şekildedir: Öz Sermaye Tespiti (49 gün), Konkordato (58 gün), Kıymetli Evrak İptali (107 gün), Tazminat (Rücuen) (173 gün), Menfi Tespit (Kambiyo Senetlerinden K) (283 gün), Alacak (Ticari Nitelikteki Hizmet Sözleşmelerinden Kaynaklanan) (326 gün), Tazminat (Haksız Fiilden Kaynaklanan) (388 gün), İtirazın İptali (Ticari Satımdan Kaynaklanan) (405 gün), Tazminat (Ölüm ve Cismani Sebepten Kaynaklanan) (546 gün) ve son olarak İtirazın İptali (Banka Dışındaki Diğer Kredi Kuruluşlarından Kaynaklanan) davaları (574 gün).
Bu veriler, Erzurum’da ticari anlaşmazlıkların çözümünde özellikle öz sermaye tespiti ve konkordato süreçlerinin hızlı bir şekilde tamamlanarak kısa sürede karara bağlandığını göstermektedir.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir kadının, yolun karşısına geçmeye çalışırken bir
Sıradaki Haber Aydın’da trafik kazası: 1 ölü