Yerköy Haber Gazetesi

İSTİKLAL MARŞI 101 YAŞINDA

İSTİKLAL MARŞI 101 YAŞINDA
14 Mart 2022 - 10:45

Yerköy’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi

Yerköy Şehit İdris Aydoğdu Fen Lisesi konferans salonunda yapılan İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan programın açılışında konuşan Edebiyat Öğretmeni İsmet Öztürk, Bugün, ateş ve barut kokulan içinde doğmuş olan bağımsızlık türkümüzün, Ankara ufuklarım yoklayan düşmanın top ve silah seslerine karşı verilmiş ebedi bir cevap olan İstiklal Marşının doğuşunun 101’inci yıl dönümünün kutlandığını söyledi.
Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Toplumların dokusunu oluşturan: dil tarih, kültür, yurt, bayrak ve amaç birliği gibi
öğelerdir. İnsanların böyle ortak değerlere sahip olmaları, onları bu kavram ve olgular
etrafında birleştirir, böylece toplum olma niteliğine ulaştırılır. Bu değerler, toplumları
anlamsız kalabalıklar olmaktan kurtararak toplum olabilme bilincine yükseltmektedir.
İstiklal Marşımız da, bu ortak değerlerimizden biridir. O da bizim birlikteliğimize
anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesini oluşturmaktadır. İstiklal Marşı, bir
anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsüdür. İstiklal Marşımız, milletimizin zor günlerinde yüksek bir moral kaynağı olmuştur, olmaktadır. O, ulusal kurtuluşumuzun kutsal bir destanı olarak kabul edilmektedir.” dedi.
Açış konuşması sonrasında, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri ve tiyatro gösterileri öğrenciler tarafından sergilendi.
Düzenlenen program sonrasında, ilçe genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mustafa Karaca ve Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır