İzmit ilçesinde bulunan bir iş yerine, zamanla gövdesi zayıflayan bir ağacın dalları kırılarak çatısına düştü. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda, iş yerinde maddi hasar meydana geldi.
Karabaş Mahallesi İkizli Çeşme Sokak’ta bulunan ve zayıfladığı bilinen ağacın kalın dalları, sabah saatlerinde kırılarak sokak üzerindeki lokantanın çatısına düştü. İş yerinin üzerine büyük bir gürültüyle devrilen dallar, çatıda maddi zarara neden oldu. Olayın ardından, belediye ekipleri iş yerinin önünde ve kaldırımda biriken kırık ağaç parçalarını temizlemek için çalışma başlattı.
İş yeri sahibi İsmail Tayfur Çelik, sabah saatlerinde yemek hazırlığı yaparken ani bir sesle irkilerek yaşananları şu şekilde anlattı: “Sabah yemeğini hazırlarken birdenbire bir ses duyduk. Dışarı çıktığımızda ağaç dallarının çatıya düştüğünü ve çatıyı delip geçtiğini gördük. Bu yaşlı ağaç zamanla yıprandı ve düştü. İşimizi engelledi ve maddi zarara yol açtı. Ben her sene budanıyordu, ancak bu sene budama yapılmadığını hatırlıyorum. Allah beterinden saklasın.”
