Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’teki toprak kaymasıyla ilgili proje sorumlularına 279 bin 340 lira para cezası

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Topçular Mahallesi’nde meydana gelen toprak kaymasına neden

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Topçular Mahallesi’nde meydana gelen toprak kaymasına neden olan inşaat projesi, 5 binanın tahliye edilmesine yol açmıştı. İzmit Belediyesi, yaşanan olay sonrasında yapılan inşaatın sorumlularına 279 bin 340 lira idari para cezası uygulanacağını ve inşaatın mühürleneceğini duyurdu.

Belediyenin yaptığı açıklamada, kontrolsüz çalışmanın can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı belirtilerek, söz konusu projenin sorumlularının en üst düzey cezai işleme tabi tutulduğu ifade edildi. İlgili firma ya da firmalara İmar Kanunu’na göre belirlenen cezanın kesildiği belirtilirken, inşaatın projesine uygun olmayışı nedeniyle mühürleme işlemi gerçekleştirileceği ve gerekli tadilatların yapılmadan faaliyetlere devam edilmeyeceği vurgulandı.

Hatırlanacağı üzere, Topçular Mahallesi Özdil Sokak’ta gerçekleşen olayda, inşaatın temel kazısı sırasında yaşanan toprak kayması sonucu 5 binanın tahliye edilmesi gerekmekteydi. Risk altındaki binaların tedbir amaçlı boşaltıldığı olayda, evlerinden çıkarılan 56 vatandaş belediye konukevlerine ve yakınlarının yanına yerleştirilmişti.

Karadeniz Ereğli ilçesinde bir kamyonet yol kenarına devrildi. Sürücü ise
Sıradaki Haber Virajı alamayan kamyonet devrildi, sürücüsü yaralandı