Kahramanmaraş’ta bir tekstil fabrikasında çıkan yangın, dron ile kaydedilen görüntülerle belgelendi. Ekiplerin yangına müdahalesi halen devam etmektedir.
Yangın, Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Kipaş Holding’e ait tekstil fabrikasında meydana geldi. Henüz netlik kazanmayan sebeplerle başlayan yangın, fabrikadan yükselen koyu dumanlarla çevreyi sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi yönlendirilirken, kısa sürede yayılan yangına müdahale edilmeye başlandı.
Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alınmaya çalışılan yangında 1 itfaiye eri ve 1 fabrika işçisi yoğun dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri olay yerinde bulunan ve dumandan etkilenen 2 kişiye ilk müdahalelerini gerçekleştirdi.
Yangının söndürülmesi için süren yoğun çabalar sırasında, doğalgaz borusunda bir patlama meydana geldi. Bu patlama sonrasında çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alınırken, yangınla mücadele çalışmaları aralıksız devam etmektedir.
Ayrıca, yangın bölgesi dron ile havadan görüntülendi. Videoda alevlerin yükseldiği ve ekiplerin yangına müdahale ettiği görülmektedir.
