Yerköy Haber Gazetesi

KAMPÜS ALANI YEŞİLE BÜRÜNECEK

KAMPÜS ALANI YEŞİLE BÜRÜNECEK
09 Ekim 2023 - 13:08

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Üniversitemiz işbirliği ile Kampüs yerleşkemizde ağaçlandırma ve peyzaj çalışması yapılacak.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Üniversitemiz kampüs alanının yeşil, modern ve daha yaşlanılabilir bir kampüs haline dönüşmesi için yapılması planlanan çalışmalara ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, Yozgat Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay ile bir araya geldi.
Üniversitemiz kampüs alanında yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bir açıklama yapan Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar hocamıza hem hayırlı olsun dileklerini iletmek hem de Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü olarak Yozgat Bozok Üniversitesi kampüs yerleşkesinin yeşillendirilmesi ve peyzajının yapılması noktasında bir görüşme gerçekleştirmek üzere Yozgat’a geldiklerini söyledi. Rektörümüzün talebini en iyi şekilde değerlendirip yerine getireceklerini belirten Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, “İnşallah Yozgat Bozok Üniversitesi kampüs alanını hem Yozgatımıza hem de Üniversitemize yakışır, yeşil ve daha güzel bir kampüs haline getireceğiz. Burada planlama ve projelendirme çalışması yapıldıktan sonra yöreye ve iklime uygun türler tespit edilerek fidanları toprakla buluşturacağız” dedi.
Göreve başladığı günden itibaren üniversitenin problemlerine çözüm bulma yolunda adımlar attıklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, yıllardır süre gelen su sorununun çözümüne ilişkin çalışmadan sonra kampüs alanının yeşil, modern ve daha yaşanabilir bir kampüs haline dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Üniversite kampüsünü çevreleyen ve çeşitli ağaç çeşitlerini içinde barındıran yemyeşil doğal bir kampüs alanı oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar açıklamasında, “Üniversitemiz kampüs alanı bizim imajımız. Bu sebeple öğrencilerimiz başta olmak üzere akademik ve idari personelimize daha yeşil, modern ve daha yaşanılabilir bir kampüs oluşturma adına çalışmalara başladık. Yapılacak çalışma ile kampüs alanımızın çehresini ve görünümünü değiştireceğiz. Kampüsümüzün yeşil bir görünüme kavuşması için binlerce fidanı toprakla buluşturacağız. Kampüs alanımız sosyal alanları ile öğrenci ve personelin dinlenip eğleneceği, hoşça vakit geçirebileceği bir mekan haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır