Kars’ta, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın envanterine toplamda 60 yeni araç eklenmiştir. Bu güçlendirme, şehirdeki güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlamaktadır.
Kars Valisi Ziya Polat’ın katılımıyla, yeni araçların teslim edilmesi için Bedesten Bölgesi’nde bir tören düzenlendi. Tören sırasında dualar okundu, kurdele kesilerek araçlar resmen hizmete alındı.
Vali Ziya Polat, araç teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Devletimizin imkanlarıyla Gazi Kars’ımıza 60 araç, güvenlik güçlerimizin ve milletimizin hizmetine sunulmuştur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde, emniyet ve jandarma teşkilatlarının araç yenileme çalışmaları tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Gazi Kars’ta da devam etmektedir,” açıklamasında bulundu.
Yeni araçlar, güvenlik güçlerine verilen destekle birlikte şehirdeki asayiş hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesine yardımcı olacak ve güvenlik güçlerinin faaliyetlerini daha verimli hale getirecektir. Kars’a gönderilen araçlardan 41’i İl Emniyet Müdürlüğü’ne, 19’u ise Jandarma Komutanlığı’na tahsis edildi. Araçların anahtarları sürücülerine teslim edildikten sonra, araçlar kortej eşliğinde Bedesten bölgesinden ayrılarak göreve başladı.
