Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Katar’dan ABD’ye uçak hediyesi

ABD Başkanı Trump’ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE ziyaretleri öncesinde Katar’ın Savunma Bakanlığı’na uçak hediye etme teklifi, tartışmaları beraberinde getirdi. Katar’dan gelen açıklamada, uçağın hediye değil geçici kullanım için olduğu belirtildi. Müzakereler devam ederken Trump, uçağın ücretsiz olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD medyasına verdiği demeçte, Katar Hükümeti’nin Savunma Bakanlığı’na bir uçak hediye etmeyi teklif ettiğini belirtti. Başkan Donald Trump’ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapacağı ziyaretler öncesi “uçak bağışı” konusu gündeme geldi. Leavitt, “Katar Hükümeti nazik bir jest olarak Savunma Bakanlığı’na uçak bağışlamayı teklif etti. Şu an yasal detaylar üzerinde çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

Katar’dan gelen açıklamada ise uçağın hediye edilmeyeceği, ancak “geçici kullanım” için iki ülke arasında görüşmelerin devam ettiği belirtildi. ABD medyası, uçağın Trump’ın başkanlık kütüphanesi için bağışlanacağını duyurdu. Uçağın yaklaşık 400 milyon dolar değerinde olduğu ve kullanıma hazır hale gelmesi için güvenlik onayı ve bazı modifikasyonlara ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Katar’ın Washington Büyükelçiliği Medya Ataşesi Ali el-Ensari, Katar ve ABD Savunma Bakanlıkları arasındaki müzakerelerin sürdüğünü belirtti ve konunun hukuk departmanları tarafından incelendiğini açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, yabancı bir hükümet tarafından verilen hediye konusunda şeffaflık ve yasalara uygunluk vurgusu yaparak, Başkan Trump’ın yönetiminin her zaman bu prensibe bağlı olduğunu ifade etti.

Trump ise uçağın kendisine ücretsiz olarak kullanımının sunulduğunu belirtti ve Savunma Bakanlığı’nın Air Force One’ı geçici olarak değiştirmek amacıyla 747 uçağını “ücretsiz” olarak aldığını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte, uçağın en yüksek fiyattan alınması gerektiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Türkiye’nin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriye
Sıradaki Haber Türkiye ile Suriye arasında “Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İş Birliği Anlaşması” imzalandı