Kahramanmaraş’ta Ceyhan Nehri’ne düşen ve 3 gündür kayıp olan Sekman Aktaş hala bulunamadı. Akşam saatlerinde durdurulan arama çalışmaları, yarın sabah erken saatlerde tekrar başlayacak.
Onikişubat ilçesine bağlı Sarıgüzel Mahallesi Savruk Şelalesi yakınlarında meydana gelen olayda, 62 yaşındaki Sekman Aktaş’ın akrabalarıyla balık tutarken nehre düştüğü öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Bulunamayan Aktaş için bugün sabah saatlerinde tekrar başlatılan çalışmalara AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekipleri ve Adıyaman’dan gelen polis dalgıç ekipleri katıldı.
Botlarla nehir yüzeyinde tarama yapılırken, dalgıçlar da su altında arama çalışmalarını sürdürdü. Kıyı şeridinde ise güvenlik güçleri destek sağladı.
Gün boyunca devam eden arama faaliyetlerine rağmen Sekman Aktaş’a henüz ulaşılamadı, zira hava koşullarının kötüleşmesi ve karanlığın çökmesi üzerine çalışmalar durduruldu. Ekiplerin yarın sabah çalışmalara yeniden başlayacağı bildirildi.
