Sümer Mahallesi’nde meydana gelen kazanın ardından motosikletini otoparktan teslim alan 22 yaşındaki Seyit Ülker, ertesi gün ikinci bir kaza geçirdi. Üst üste yaşanan bu olayları kask kamerası önünde sert bir şekilde eleştiren genç sürücü, Türkiye’deki motosikletçilerin ihmal edildiğini belirtti ve diğer sürücüleri koruyucu ekipman kullanımı ve dikkat konusunda uyardı.
Seyit Ülker, ilk kazasını 17 Ağustos’ta Atatürk Bulvarı’nda yaşadı ve motosikleti olay sonrası Çamlıca Mahallesi’ndeki otoparka çekildi. Ertesi gün otoparka giderek motosikletini teslim alan genç sürücü, yola çıktıktan sadece 5 dakika 45 saniye sonra Birlik Caddesi’nde başka bir araçla çarpıştı.
İkinci kez kaza yapmanın şaşkınlığını yaşayan Ülker’in tepkisi ve olaylar kask kamerasına yansıdı. Kazalardan yaralanan olmamasına rağmen genç sürücü, “Motor zarar görsün, canımız sağolsun. Zaten çok fazla kaza yapıyorum. Kendimde kaza potansiyeli görüyorum, günde 3 kere kaza yapmadan kendime gelemiyorum” dedi.
Sorumluluğun tek tarafta olmaması gerektiğini vurgulayan Ülker, hem kendisinde hem diğer sürücülerde hatalar olduğunu belirterek Türkiye trafiğinde motorcuların genellikle görmezden gelindiğine dikkat çekti. Gençleri sevdikleri şeyi yapmaya teşvik eden sürücü, koruyucu ekipman kullanımının önemine dikkat çekerek, “Korumalarımızı giydikten sonra motor tehlikeli değil, her şey dikkatli sürüşe bağlı” dedi.
