Ankara’da bir inşaatın 12. katındaki yük asansörünün kırılması sonucu meydana gelen kazada ölen işçi Emrah Akbay’ın cenazesi düzenlenen törenle defnedildi. 36 yaşındaki Emrah Akbay’ın kuzeni olan 19 yaşındaki Nedim Akbay’ın cenazesi ise yarın Ağrı Patnos’ta toprağa verilecek.
Kaza, sabah saatlerinde Mamak Ege Mahallesi’ndeki bir inşaat alanında meydana geldi. İnşaat işçisi olan kuzenler Emrah Akbay ve Nedim Akbay’ın çalıştığı yük asansörü, 15 katlı apartmanın 12. katında iken aniden kırılarak düştü ve her iki işçi de hayatını kaybetti. Cenazeler Adli Tıp Kurumu’na götürüldü ve aileleri tarafından teslim alındı. Emrah Akbay için Elmadağ’daki Tokluoğlu Camisi’nde cenaze namazı kılındı ve naaşı dualar eşliğinde toprağa verildi.
Hayatını kaybeden Nedim Akbay’ın, çalışmak amacıyla Ankara’ya geldiği ve 4 ay önce Emrah Akbay’ın yanına yerleştiği öğrenildi. 19 yaşındaki işçinin cenazesinin yarın memleketi Ağrı Patnos’ta defnedileceği bildirildi.
