Yerköy Haber Gazetesi

“Kırsehir Çicekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu ‘nun da Ortak Olduğu E-TWINNING Projesi”

“Kırsehir Çicekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu ‘nun da Ortak Olduğu E-TWINNING Projesi”
02 Haziran 2021 - 12:59

e-Twinning yoluyla bir araya gelen 10 öğretmen, teknolojiyi sadece tüketmek yerine teknoloji üretmeye dikkat çekmek için bir projeyi hayata geçirdi.

Bilişim teknolojileri hayatımıza gireli yıllar oluyor. Ancak son yıllarda hemen hemen herkes için hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bilişim teknolojilerinin kullanımı, 3-4 yaşlarındaki çocuklardan tutun da heybesini hayat yüküyle ve tecrübesiyle doldurmuş ileri yaşlardaki yetişkinlere kadar geniş bir aralığa yayılıyor. Ülkemizin 10 farklı şehrinden e-Twinning yoluyla bir araya gelen 10 öğretmen, teknolojiyi sadece tüketmek yerine teknoloji üretmeye dikkat çekmek için bir projeyi hayata geçirdi.

Projeye katılan okullar: Konya/Selçuklu Erdem Bayazıt Ortaokulu (Mustafa DEMİREL), Eskişehir/Tepebaşı Mustafa Kemal Ortaokulu (Şerife BIYIKLI), Erzurum/Yakutiye Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu (Esranur UĞURLU), Hatay/Payas Yunus Emre Ortaokulu (Leyla DURAKÇI), Burdur/Gölhisar Cumhuriyet Ortaokulu (Hatice ORAL), Kırşehir/Çiçekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu (Tuğba AZİZ), Sakarya/Erenle Mehmet Gölhan Ortaokulu (Pınar KAZANCI), Muş/Merkez Mehmet Zafer Çağlayan Ortaokulu (Hatice KOÇPINAR), Çankırı/Merkez Yunus Emre Ortaokulu (İlknur ARAÇ), Samsun/İlkadım Ahmet Sarı Ortaokulu (Buket İSTEKLİ). Proje, çocukları kodlama dünyasına adım adım yaklaştırdığı için “Adım Adım Scratch” adını taşıyor. Scratch bir blok kodlama aracı. Bu araç kullanıcıların kendi etkileşimli hikayelerini, oyunlarını, animasyonlarını programlamalarına olanak sağlıyor. Scratch ile kodlama öğrenen çocukların problem çözme, algoritma oluşturma, yaratıcı düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurma ve tasarım gibi alanlarda yeterlilikleri gelişiyor. Projede öğrenciler scratch arayüzünün ve kullanımını, kod bloklarıyla algoritma oluşturmayı çeşitli etkinliklerle öğrendiler. Kendileri gibi kodlamaya merak duyanlar için kod bloklarının anlatıldığı bir online kitap oluşturdular. Hep beraber ortak bir platformda bir oyun kodladılar. Öğrenciler bu projeyle scrtach ile kod yazmanın yanında, çeşitli web 2.0 araçlarını öğrenme ve kullanma imkanına da sahip oldular. Projenin her aşamasında eğlenerek öğrenen ve üreten bu ekip okullarında kodlamaya dikkat çekmeyi başardılar. Adım Adım Scratch projesi her hafta yapılan dersler ve öğrencilerin ürettikleri etkinliklerle iki aylık çalışmasını tamamladı. Çalışma sonunda öğrencilere katılım belgeleri düzenlendi. Yapılan çalışmaları proje web sitesinden inceleyebilirsiniz: https://adimadimscratch.com/

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır