Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından gerçekleştirilen “Şehrin Ekonomisi” panelinde, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek önemli ifadelerde bulundu. Vali Çiçek, “Kayseri, tarihin her döneminde önemini korumuş bir şehirdir.” şeklinde konuştu.
KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, protokol üyeleri ve iş insanları da panelde yer aldı.
Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Kayseri’nin Türkiye’deki girişimcilik potansiyelini vurgulayarak, “Kayseri’de yaklaşık 37 bin işletme var ve bu işletmelerin yüzde 88.5’i 1 ile 9 arasında çalışan istihdam ediyor. Bu durum, Kayseri’nin ciddi bir girişimci ruhuna sahip olduğunu gösteriyor. Artık, işletmelerin bir araya gelerek rekabet gücünü artırma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise, “Bugün iş dünyamızın beklentilerini, ihracat hedeflerimizi ve ticaretteki dönüşümü derinlemesine ele alacağız. Dijitalleşme ve e-ticaret, günümüz ticaretinin vazgeçilmez unsurları haline geldi. Kayseri olarak, bu değişim sürecine hızla ayak uyduruyoruz ve Kayseri Ticaret Odası olarak dijital dönüşüm projeleri ve uluslararası iş birlikleri gibi birçok alanda faaliyet gösteriyoruz.” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ekonomi alanında destek verecek her türlü çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Müteşebbis dostlarımız ve yatırımcı kuruluşlarımızla her türlü iş birliğine açıkız.” dedi.
Vali Gökmen Çiçek, Kayseri’nin ulaşım yollarının merkezinde olmasa da önemli bir ekonomik güç olduğunu belirtti ve “Kayseri, 4 milyar dolar ihracat yaparak, ithalatının iki katını ihraç eden bir şehir. Türkiye’de üretilen her iki sandalyeden biri ve her 10 yataktan 7’si Kayseri’de imal ediliyor. Bu şehir, sadece Cumhuriyet döneminde değil, tarihi boyunca her zaman önemli bir değer üretmiştir.” dedi.
Panel, “Şehrin Ekonomisi” konulu tartışmalarla devam etti.
