Yozgat Bozokspor Kulübü, kamuoyunda son günlerde gündeme gelen bağış ve mali tablo iddialarına ilişkin resmi açıklama yaptı. Kulüp yönetimi tarafından yapılan duyuruda, kampanya sürecinden bu yana oluşan mali verilerin şeffaflık ilkesi gereği kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi.
Açıklamaya göre sezonun ikinci devresinden itibaren kulübün toplam borcu 32 milyon 143 bin TL olarak açıklandı. Kampanya ve bağışlardan elde edilen toplam destek tutarının ise 9 milyon 225 bin 666 TL olduğu ifade edildi.
Kulüp Başkanı Alparslan Akyüz’ün ikinci devreden itibaren kendi öz kaynaklarından 12 milyon 124 bin 333 TL ödeme yaptığı belirtilirken, mevcut kalan borç tutarının 10 milyon 793 bin TL olduğu kaydedildi.
Kulüp yönetimi, rakamların resmi banka kayıtlarına dayandığını vurgulayarak kamuoyunda yer alan gerçeği yansıtmayan yorum ve iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
Açıklamada ayrıca sezon sonuna kadar yapılacak bağışlar, ödemeler ve oluşacak mali tablonun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.
